Bir kütüphaneden daha fazlası: Halk Kütüphanesi’nden eğitici etkinlikler
banner110

Kargı Şehit Suat Yaşar İlçe Halk Kütüphanesinde Kütüphane Yaz Programı (KÜYAP) kapsamında etkinlikler düzenlendi. Çocukların becerilerini geliştirme, iletişim becerilerini artırma üzerine yapılan etkinlikler öğrencilerin hem eğlenmesi hem de eğitim görmesi amacıyla düzenlenen etkinliklere öğrenciler yoğun katılım sağladı.

HAFTANIN 5 GÜNÜ AÇIK

Kütüphanede yapılan etkinlikler sonucunda öğrencilerin kütüphaneye olan ilgisinin arttığı görülürken, yapılan etkinlikler arasında taş boyama, şönilden çiçek yapımı, kalemlik tasarımı, kum boyama yer aldı. Yaz dönemi boyunca ve okul döneminde de devam edecek olan etkinliklerden haberdar olabilmek için kütüphanenin instagram hesabını takip edilebilir. İlçe öğrencileri ve halkı için yapılan çalışmalar kapsamında internet erişimi, sıcak su, çay hizmeti, sessiz ve konforlu çalışma alanıyla gelen okuyucuya hizmet ediliyor.

Haftanın 5 günü açık olan kütüphane sabah 08.30 akşam 17.30 saatleri arasında hizmet veren kütüphaneye üye olmak için TC kimlik numarası ve telefon numarası ile ya da e-devlet üzerinden üyelik işlemi yapılabiliyor. 

Kütüphanede okulların açık olduğu dönemde olduğu gibi yaz tatili boyunca da her hafta bir etkinlik düzenlenerek, çocukların yaz tatilini verimli geçirmelerine büyük katkıda bulunuldu. Çorum genelinde kitap okuma oranının en hızlı yükseldiği kütüphane olan Kargı Halk Kütüphanesi, bunun yanı sıra hazırladıkları ve hayata geçirdikleri projeler ile de ön plana çıkmayı başardı.

VALİ DAĞLI TARAFINDAN BAŞARI BELGESİ İLE ÖDÜLLENDİRİLMİŞTİ

Kargı Şehit Suat Yaşar İlçe Halk Kütüphanesi’nde görevli olan kütüphaneci Furkan Yiğit’in çocuklar için hazırlamış olduğu projeler çocukların yaz tatilini boş geçirmek yerine hem eğlenerek öğrenmelerine, hem de el becerileri kazanmalarına büyük katkı sağladı. 

Furkan Yiğit, kitap okuma oranı ve okuyucu sayılarının arttırılmasına yönelik yapmış olduğu başarılı çalışmalarından ve ülkemize örnek olacak projeler hazırlamasından dolayı, Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı tarafından başarı belgesi ile ödüllendirilmişti.

ÇOCUKLAR İÇİN EĞİTİCİ BİRÇOK ETKİNLİK DÜZENLENDİ

İlkokul öğrencilerine yönelik Kalemlik Tasarımı, taş boyama atölyesi, resim, ritim ve boyama çalışmaları, vitray çalışması, boyama etkinliği, ayraç yapımı gibi daha bir çok etkinliğin yer aldığı Halk Kütüphanesi’nde çocuklara çeşitli zeka oyunları da öğretiliyor. 

Düzenlenen etkinlikler ile birlikte minik öğrenciler el becerilerinin gelişmesinin yanı sıra arkadaşları ile bir araya gelerek, eğlenceli vakit geçiriyorlar. Kargı Şehit Suat Yaşar Halk Kütüphanesi’nde bu tür eğitici ve öğretici etkinliklerin devam edeceği öğrenildi. 

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.