Kamu personeli okuyor, kitap okuma alışkanlığı her kesime yayılıyor
banner110

Çorum Valisi Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın başkanlığında gerçekleşen Kütüphane Eşgüdüm toplantısında alınan karar sonucunda Kargı’da böyle bir etkinlik planlandı.Etkinliğin amacı kütüphane ve kitap okuma sevgisini arttırmak, kamu çalışanlarına bu konuda farkındalık oluşturmak, bu farkındalığı da öğretmenlerin önderliğinde gerçekleştirmek. Kitabın kaynağı kütüphanelerin kapılarını herkese açmak, tüm kamu personelini bu konuda bilinçlendirip kitap okuma alışkanlığını her kesime yaymak. Bu bağlamda Kargı Kitap Kulübü oluşturuldu.

Etkinlikte bir yılda 10 kez toplanarak daha önceden belirlenen kitaplar öğretmenler tarafından tedarik edildi.  Bazen ayda bir, bazen 15 günde bir kütüphanede toplanılarak, o zaman diliminde hangi kitap okunmuşsa, o kitabın tahlili, analizi yapıldı. Öğretmenlerin belirttiğine göre; bu etkinlik sayesinde hem geniş yelpazede kitap okuma fırsatı bulundu, o kitaplar hakkında konuşmak, tartışmak, yorumlamak mesleki anlamda da çok büyük katkılar sağladı.

Ekim ayında başlanılan etkinlik Haziran ayında bu yıl için sona ererken, bir dahaki eğitim öğretim yılında da yeni kitaplarla, diğer kurumlardan çalışanlarla devam edileceği öğrenildi.

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.