Kargı’da bin 542 öğrenci karne heyecanı yaşadı
banner110

2023-2024 eğitim öğretim yılı karne dağıtım töreni ile sona erdi. Kargı’da Akkise Köyü Yunus Emre İlk ve Ortaokulu’nda karne dağıtım töreni düzenlendi. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı yılsonu kapanış programına KKargı Kaymakamı Furkan Aksoy, İlçe Emniyet Amiri Çağatay Özyılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Murat Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Uluçay, Hastane Başhekimi Muhammet Kadir Demir, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Kaymakam Furkan Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Uluçay ve Okul Müdürü Mücahit Açıkbaş birer konuşma yaptı. Anasınıfı öğrencilerinin karneleri verilerek, verimli bir yaz tatili geçirmeleri dileklerinde bulunuldu.

Kaymakam Aksoy, bir eğitim öğretim yılının daha sonuna gelindiğini, geleceğin gençlerinin yetiştirilmesinde emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkür ettiğini söyledi. Tüm öğrencilerin bir yılın yorgunluğunu verimli geçirecekleri bir tatil ile geçirmelerini dileyen Kaymakam Furkan Aksoy, tüm öğrencilere hayatları boyunca başarılar diledi. 

İlçe Milli Eğitim müdürü Uğur Uluçay, her eğitim-öğretim yılı sonunda olduğu gibi zihni açık, ufku geniş, bilgili, kültürlü, ahlaklı nesillerin yetişmekte olduğunu görmenin bahtiyarlığını yaşadıklarını dile getirerek, “Türkiye’nin aydınlık yarınlarına dair umutlarımız daha da güçleniyor. Çünkü yarının mühendisleri, doktorları, öğretmenleri bugün karne alan çocuklarımızın arasından çıkacak. Yarının bilim insanları, sanatçıları, düşünürleri, siyasetçileri bugün okul bahçelerinde neşe ile koşturan evlatlarımızın içinden çıkacak. Yarının Türkiye’sini gözlerinin parıltısı kalbimizi ısıtan işte bu çocuklar, gençler inşa edecek” dedi.

Okul Müdürü Mücahit Açıkbaş ise “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi yeni neslin kendilerinin eseri olduğunu unutmamalı, hedef olarak koyduğu çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma yolunda öğrencilerini donatır, yetiştirir kendi yeteneklerini öğrencilerine kazandırıp, mum gibi erimelerine rağmen etrafını aydınlatmaya devam ederler. Tüm öğrencilerime eğitim öğretim hayatları boyunca başarılar diliyorum” dedi.

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.