Kargı’da İlköğretim Haftası coşkuyla kutlandı
banner110

Saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı’nın okunulmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Uluçay ve öğretmenler tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi Atatürk Anıtı’na sunuldu. Ardından kutlama programı için Atatürk İlkokuluna geçildi.Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda sırası ile Atatürk İlkokulu Müdürü Kenan Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Uluçay ve Kargı Kaymakamı Furkan Aksoy konuşma yaptı.

‘YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ BAŞARILI BİR ŞEKİLDE GEÇMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM’

Törende açılış konuşması yapan Kargı Kaymakamı Furkan Aksoy, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başarılı bir şekilde geçmesini temenni etti. Kaymakam Aksoy, “Başta baş öğretmen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenleri rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilçemiz başta olmak üzere ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Geleceğimiz her şeyimiz olan evlatlarımızın okullarda iyi eğitilmesi geleceğe hazırlanması Türkiye’nin imar ve inşasında başta siz değerli öğretmenlerimizin, okul yöneticilerimizin anne ve babaların büyük emeğinin olduğunu biliyorum. Bizler çocuklarımıza insani değerleri ahlaki değerleri ve kişilik değerlerini bilen iyi bir insan iyi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak hazırlamak zorundayız. Öğrencilerimiz derslerine hazırlıklı gelmeli kitap okumayı alışkanlık haline getirmelidir. Kitaptan uzak kalırsak medeniyetten de uzak kalırız. Yeni eğitim öğretim yılının başarılı bir şekilde geçmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu. 

‘EĞİTİM BİR TOPLUMUN GELECEĞİNİ BELİRLEYEN BİR SÜREÇ BİR MEMLEKET MESELESİDİR’

İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Uluçay, en önemli hedeflerinin çocukların yetenek ve bilgilerinin dahilinde zihinsel ruhsal, sosyal gelişimlerine öncülük edip milli, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere bireyler olarak yetiştirmek olduğunu söyledi. 
Kargı’da toplam 11 okul 120 öğretmen ve 1350 öğrenci ile eğitim öğretim hizmeti verdiklerinin altını çizen İlçe Milli Eğitim Müdürü Uluçay, “Eğitim bir toplumun geleceğini belirleyen bir süreç bir memleket meselesidir. Sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir eğitim öğretim yılı diliyorum” dedi. 

‘MUTLU YARINLARA ANCAK EĞİTİM İLE ULAŞACAĞINA İNANCIMIZ TAMDIR’

Atatürk İlkokulu Müdürü Kenan Yıldız ise “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ilköğretim meselesi demek vatan, bayrak, millet meselesi demektir. İlköğretim meselesi bir millet için bağımsızlık ve var olma meseledir. Bu anlamlı sözlerin idraki ile ülkemizin aydınlık mutlu yarınlara ancak eğitim ile ulaşacağına inancımız tamdır” şeklinde konuştu. Atatürk İlkokulu’nda düzenlenen törene Kargı Kaymakamı Furkan Aksoy, Belediye Başkanı Hamit Dereli, Kargı Cumhuriyet Savcısı Musa Avşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Uluçay, İlçe Emniyet Amiri Komiser Çağatay Özyılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Murat Şimşek, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.