"Sınıfımda Uzay" adlı sergi beğenildi
banner110

Dünya Uzay Haftası kapsamında Atatürk Ortaokulu öğrencilerine bu bilinci kazandırmak için Fen Bilimleri öğretmeni Zeynep Karahasan koordinatörlüğünde 6. ve 7. Sınıf öğrencilerinin hazırlamış oldukları "Sınıfımda Uzay" adlı serginin açılışı yapıldı. 
Okul Müdürü Kenan Yıldız eşliğinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Uluçay ve beraberinde Şube Müdürleri Ali Kapucu ve Mustafa Kemal Ekmekçi sergiyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 

Dünya Uzay Haftası ile ilgili yapılan açıklamada, “Dünya Uzay Haftası, her yıl 4-10 Ekim tarihlerinde kutlanır. 1999'da Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen Dünya Uzay Haftası, insanlığın uzaya doğru açılmasında dönüm noktası olan iki olaya işaret etmektedir. Bunlardan ilki 4 Ekim 1957'de dünyanın ilk yapay uydusu Sputnik 1'in uzaya fırlatılması ve böylece uzay keşfinin yollarının açılması, ikincisi ise 10 Ekim 1967'de kısa adı ile Uzay Antlaşması olarak bilinen Ay ve Gök Cisimleri Dahil Uzayın Keşfi ve Kullanımı için Devletlerin Faaliyetlerini Düzenleyen İlkeler Antlaşması'nın yürürlüğe girmesidir” denildi. 

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.