Kargı’da domuzlar sebze tarlalarını talan etti: Çiftçinin emeği ziyan oldu
banner110

Vatandaşlar büyük emeklerle yetiştirmeye çalıştıkları sebzelerinin domuzlar tarafından talan edilmesi nedeni ile büyük endişe yaşıyorlar. 
İlçe merkezine kadar inen domuzların tarlalarına zarar vermesi nedeni ile büyük mağduriyet yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar öte yandan bölgeye yakın okul olduğu için öğrenciler için de domuzların tehlike arz ettiğini ifade ettiler. 

Kargı’da sebze yetiştiriciliği yapan Şaban Duyar, Bahçelievler Ilıca Sokak’ta yaklaşık 600 metrekare tarlasında bamya, patlıcan, biber, domates ve fasulye yetiştirdiğini son günlerde domuzların tarlasına girerek maddi zarar vermesinden dolayı mağdur olduğunu söyledi. 

Domuzların daha öncede geldiğini belirten çiftçi Şaban Duyar, “Domuzlar daha öncede tarlamıza geliyorlardı ama son 2 gündür verdiği kadar zarar vermiyorlardı. Tarlamın etrafını ağaçlarla çevirdim yine de giriyorlar. Son 2 gündür tarlam mahvoldu, emeklerimiz ziyan oldu” dedi.

ÖĞRENCİLER DE BÜYÜK TEHLİKE ALTINDA

Şaban Duyar, ilçenin göbeğine kadar inen domuzların ayrıca bölgedeki okula giden öğrenciler için de büyük tehlike oluşturduğunun altını çizdi. Duyar, “Benim tarlam Atatürk İlkokulu’na 150 metre uzaklıkta ve çocuklar sabah daha karanlık saatlerde okullarına gidiyorlar. Buraya gelen domuz Atatürk Caddesine çıkıp sabah 7:00’da okullarına giden öğrencilere de saldırabilir.  Sokak köpekler gibi domuzlarda tehlikeli arz ediyor” dedi. 

Konuyla ilgili gerekli kurumlarla da geçtiğimiz günlerde görüştüğünü ve şikayetini bildirdiğini belirten Duyar, “Konuyla ilgileneceklerini söylediler ancak bu sabah domuzlar tekrar tarlamıza girerek büyük zarara yol açtı. Artık çaresiziz, yetkililerden acil olarak konuyla ilgilenmelerini talep ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.