Kargı Bezi dünyaya tanıtılacak
banner110

Kargı’nın coğrafi işaretli ve tescilli ürünleri arasında yer alan Kargı Bezi’nin ilk etapta ülkeye, sonrada dünyaya tanıtılması hedefleniyor. 

Yöre halkının temel giysi ihtiyaçlarına yönelik olarak dokunduğu bilinen, el emeği isteyen ve eskiye oranla ilginin azaldığı Kargı Bezi’nin tekrar canlandırılması için gerekli girişimlerde bulunulacağı öğrenildi. 

Kargı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün sergisinde de yer alan Kargı Bezi’ni yakından inceleyen Kargı Kaymakamı Furkan Aksoy, Kargı Bezi’nin ilçe dışına çıkması gerektiğini belirterek, “Sadece sergide görüp bakmakla olmaz, Kargı Bezi’ni ilçe dışına çıkartmamız lazım. Kaymakamlık ve belediye olarak devletimizin tüm imkanlarıyla coğrafi işaretli ve tescilli Kargı Bezi’ni ilk etap ta ülkeye, sonrada dünyaya tanıtmak istiyoruz’’ diyerek yakın zamanda Kargı Bezi’yle ilgili çalışma yapılacağının sinyalini verdi.

Turan Ozan Acar

Anahtar Kelimeler:
çorumKargiKargı Bezi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.