Mantar zehirlenmelerine dikkat !
banner110

Kargı Kaymakamlığı tarafından mantar ile ilgili önemli uyarılarda bulunuldu. Kaymakamlık mantar zehirlenmelerinin can kaybına neden olabildiğini, doğada yetişen mantarların kesinlikle tüketilmemesi gerektiğini ifade etti. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte doğada farklı çeşitleri ile dikkat çekmesinin yanı sıra lezzeti ve yemeklere kattığı tat ile çoğu insanın vazgeçilmezi olan mantar aynı zamanda çeşidine dikkat edilmediği zaman tehlikeli de olabiliyor.

Özellikle köylerde zaman zaman mantar toplamaya gidilerek, doğadan toplanan mantarlar tüketiliyor. Çeşidine dikkat edilmediğinde ise bu mantarlar zehirleyebiliyor hatta zehirlenmeler sonucunda can kaybı da yaşanabiliyor. Bu sebeple mantar zamanında yetkililerden üst üste uyarılar geliyor. Doğadan toplanan değil sadece kültür mantarı olarak bilinen mantarın tüketilmesi gerektiği bildiriliyor. 

Kargı Kaymakamlığı da Çorum Valiliği’nin yayınlamış olduğu görselin paylaşımını yaparak, vatandaşları mantar konusunda uyardı. Kaymakamlığın yaptığı açıklamada, mantar zehirlenmelerinin can kaybına neden olabileceği, üzücü sonuçlarla karşılaşmamak için doğada yetişen mantarların kesinlikle tüketilmemesi gerektiğinin altını çizildi.

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.