İlçe ekonomisine can katacak: Hedef 150 ton domates
banner110

Kargı Belediyesi ile Kargı İlçe Tarım Müdürlüğü'nün desteğiyle gerçekleştirilen bu projede, toplam 7 adet 1080 metrekarelik sera alanı bulunuyor. Seralarda yetiştirilen domateslerin bu yılki hasat hedefi ise 150 ton olarak belirlendi. İlk hasatla birlikte elde edilen ürünler, hem ilçedeki pazar yerlerinde hem de farklı noktalarda satışa sunulacak. Bu projenin, hem yerel ekonomiye katkı sağlaması hem de ilçedeki seracılık faaliyetlerini teşvik etmesi bekleniyor.

Seralarda yapılan bu çalışmalar, ilçedeki tarım sektörünün gelişimine önemli katkılar sağlayacak ve gelecek yıllarda da farklı tarımsal projelerin hayata geçirilmesi için bir örnek teşkil edecek.

Başkanı Hamit Dereli'nin konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Seralarımızda başlayan domates hasadı, ilçemizde tarımsal üretimin ve seracılığın gelişmesi adına atılmış önemli bir adımdır. Hedeflediğimiz 150 ton domates üretimi ile hem yerel ekonomiye katkı sağlamayı hem de vatandaşlarımızın kaliteli ve taze ürünlere daha kolay ulaşabilmesini amaçlıyoruz. Bunun yanında seralarımızda kadınlarımıza iş istihdamı da sağlıyoruz. Bu projede emeği geçen, hasadın hızlı ve verimli hale gelmesinde bilgileriyle bizlere yardımcı olan Ziraat Mühendisimiz ve Belediye Meclis Üyemiz Azmi Erkan Akyıldız'a, İlçe Tarım Müdürümüz Burak Coşkun'a, İlçe Tarım Müdürlüğü personellerine ve seralarımızda emek veren çalışanlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Turan Ozan Acar

Anahtar Kelimeler:
SeraHamit DereliKargiçorum
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.